Translate-Μετάφραση

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Αναφορά του υποψ. Δημάρχου Πωγωνίου κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΝΑΚΑΚΗ κατά του Γιάννη Ντόντη

                            Προσφυγή του Δημητρίου Κανακάκη

Μετά τα τελευταία δημοσιεύματα του τοπικού έγγραφου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με το ασυμβίβαστο του υποψηφίου Δημάρχου Πωγωνίου Γιάννη Ντόντη αλλά και τις ανακοινώσεις του ιδίου, στα ίδια ΜΜΕ, με τις οποίες ισχυρίζεται ότι δεν έχει κώλυμα εκλογιμότητας, θεώρησα υποχρέωσή μου ως πολίτη αλλά και ως υποψήφιος Δήμαρχος να προβώ σε αναφορά προς τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Το έπραξα αυτό γιατί ο συγκεκριμένος υποψήφιος συνεχίζει να διαστρεβλώνει την αλήθεια και να καταστρατηγεί το νόμο. Ο νόμος 3852 του 2010 στο άρθρο 14 παράγραφος 1 ε΄ είναι σαφής ως προς τα κωλύματα εκλογιμότητας που ισχύουν για όλους τους Έλληνες πολίτες, εκτός ίσως από τον κ. Γιάννη Ντόντη.
Πρόκειται για τον νόμο βάσει του οποίου υπογράψαμε όλοι την υπεύθυνη δήλωση «περί μη κωλύματος εκλογιμότητας» προκειμένου να ήμαστε υποψήφιοι.
Κατέθεσα, λοιπόν, στην Ελληνική Δικαιοσύνη αδιάσειστα και μη αμφισβητούμενα υπηρεσιακά στοιχεία που αποδεικνύουν το βάσιμο της καταγγελίας μου.
Γιατί σε ένα κράτος δικαίου η ισονομία αποτελεί δικαίωμα όλων των πολιτών μηδενός εξαιρουμένου.
Ο υπ. Δήμαρχος Πωγωνίου
Δημήτρης Μ. Κανακάκης
Κίνηση Πολιτών Πωγωνίου «Αλληλεγγύη»


Συνημμένα

Η Νομοθεσία

άρθρο 14 παράγραφος 1 ε΄ του Ν. 3852 του 2010

Υπάλληλοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας του Δημοσίου, των περιφερειών, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, των δημοσίων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο, με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, στους δήμους στα διοικητικά όρια των οποίων άσκησαν καθήκοντα προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης, μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών. Στη ρύθμιση του προηγούμενου εδαφίου δεν υπάγονται οι διευθυντές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι διευθυντές τμημάτων, μονάδων, κλινικών και εργαστηρίων ιατρικής υπηρεσίας του Ε.Σ.Υ..

Υπηρεσιακό έγγραφο από το οποίο φαίνεται η ιδιότητα του κ. Γιάννη Ντόντη (Διευθυντής Υηρεσίας) για την οποία έχει κώλυμα εκλογιμότητα αφού δεν έχει παραιτηθεί προ 18 μηνών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου